Off-grid camper

Een off-grid camper is een camper waarin onafhankelijk bent van de walstroom aansluiting op een camperplaats. Een off-grid camper wekt zijn eigen energie op door middel van de dynamo van de motor en de zonnepanelen op het dak. Deze energie wordt opgeslagen in één of meerdere huishoud accu’s. Vanuit deze accu kun je de energie op ieder gewenst moment aanspreken om bijvoorbeeld je water te verwarmen of je boodschappen te koelen.

Wat zijn de voordelen van een off-grid camper

Kort door de bocht heb je twee stromen camper gebruikers. De ene stroming staat voornamelijk op campings en camperplaatsen. De ander wil juist zo min mogelijk op camperplaatsen staan maar zoekt de ongerepte natuur op in landen waar dit mag.

Vergis je niet, ook voor campingbezoekers is een off-grid camper handig, alleen is er in veel gevallen een lagere accu- en laadcapaciteit nodig!

Voordelen op de camping

  1. Op doorreis naar je eindbestemming kun je stoppen waar je wilt.
  2. Geen verlengsnoer meer nodig op de oprit tijdens het inpakken.
  3. Op de camping heb je vaak beperkte stroom capaciteit. Dit kun je aanvullen met je off-grid capaciteit! Stel je straat op een camping waar 6 ampere het maximum is. Dit betekend dat je niet meer dan 1380 watt kunt gebruiken. Gebruik je luxe apparaten als een oven of koffiezet apparaat aan boord dan kom je hier al erg snel op. Mocht je er per ongelijk overheen gaan dan zal het systeem automatisch alles boven de 1380 watt uit je accu halen.
  4. Met het stijgende aantal campers in de wereld en een te kort aan camperplaatsen verwachten wij dat de vraag naar off-grid campers alleen maar zal stijgen. Oftewel, je camper wordt aantrekkelijker bij eventuele verkoop.

Voordelen in het wild

De voordelen voor de wildkampeerders spreken natuurlijk voor zich. Je vindt een mooie plek, bijvoorbeeld aan een meer of op een bergtop. Er is geen stroomvoorziening, toch kun je zo lang blijven staan als je wilt.

Kosten off-grid camper

Vansie bouwt campers op maat, niet alleen op het gebied van indeling, materiaal en kleur maar ook in functionaliteiten en capaciteit. Dit doen we door drie simpele vragen:

  1.  Welke apparaten wil je gebruiken in de camper of  wil je eventueel in de toekomst kunnen gebruiken?
  2.  Zou je er vrede mee hebben om hiervan één of meerdere apparaten enkel te gebruiken wanneer er een stroomvoorziening is? (dit zijn vaak erg luxe apparaten)
  3. Wil je in het wild kunnen kamperen en zo ja, hoe veel dagen aan een gesloten op dezelfde plek?

Op basis van de antwoorden bereken wij de benodigde capaciteit. De capaciteit bepaald bijvoorbeeld hoeveel zonnepanelen en accu’s er nodig zijn. Aan de hand hiervan leveren wij een vrijblijvende offerte. In de meeste gevallen nemen we dit mee met de complete bouw van de camper maar we bieden het ook los aan! Om een indicatie te geven: een basis off-grid installatie begint vanaf 900 euro. Wil je wat meer capaciteit kan de prijs snel oplopen tot 3.000 euro

Hulp nodig bij een specifiek onderdeel van de bouw?

Meer blogs