BUS OMBOUWEN TOT CAMPER

Jij staat op het punt om een bus om te bouwen tot camper. Als je de tijd en handigheid hebt, is dit ontzetten leuk om te doen! Hoewel wij ons brood verdienen aan het bouwen van maatwerk campers blijven wij graag in contact met de ‘zelfbouwers’. Zo zijn wij tenslotte ook ooit begonnen. Via deze weg willen we je gratis en voor niets voorzien van informatie. Hieronder vertellen we je wat het inhoud om een camper te bouwen. 

Via de blogs hieronder hakken we de bouw in kleine stukjes en loodsen we je er doorheen. In ruil voor deze kennis hopen we dat je aan ons denkt mocht je toch een klein deel van de bouw van je camper willen uitbesteden.

Welke bus kies je als basis voor je camper?

In principe is letterlijk iedere bus geschikt voor het ombouwen naar camper, zolang jij er maar blij mee bent! Dit klinkt erg afgezaagd maar is wel zo. Als je weet wat je eisen zijn kun je bepalen welke bus hierbij past. Wil je bijvoorbeeld een lage bus met een hefdak of wil je een hoge bus waar je overal rechtop kan staan en net wat meer bewegingsruimte hebt? Douchen in jouw buscamper of hoeft dit niet? Ga je veel koken in je camper? Wil je een vast bed of wil je juist een grote zithoek. Al dit soort vragen bepalen de bus waarin je gaat bouwen. Daarom kan het slim zijn eens een camper te lenen of te huren om je wensen te achterhalen.

Invloed van wensen

Wil je een vast bed en ben je gemiddeld van lengte dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Fiat Ducato, Citroën Jumper of Peugeot boxer. Deze bussen zijn breder dan andere merken waardoor je een dwars bed van maximaal 195cm creëren.

Ben je hier te lang voor of heb je er een hekel aan om over je partner heen te stappen als je in de nacht naar de wc moet dan kun je gaan voor alle andere merken. Dan ben je namelijk toch genoodzaakt om het bed in de lengte te plaatsen.

Wil je een vast bed in de lengte adviseren we minimaal een L3 bus. L2 is ook mogelijk maar dan moet je denken aan oplossingen als een schuifbed of een zithoek die om te bouwen is naar bed. Je merkt wel, de keuze van busje is geheel afhankelijk van je wensen. Neem dus de tijd om deze te achterhalen.

Kosten bus ombouwen tot camper

Je eigen bus ombouwen tot camper kun je zo duur maken als je zelf wilt. Kies je voor minder luxe kan kun je voor 5.000 euro al een bus ombouwen tot camper. Met wat meer luxe merken wij dat er al snel 10.000 euro aan materiaal in een camper gaat.

Off-grid camper

Een off-grid camper is een camper waarin onafhankelijk bent van de walstroom aansluiting op een camperplaats. Een off-grid camper wekt zijn eigen energie op door

Lees verder »

Nieuwjaarsactie!

GRATIS

3D-ontwerp

Gedurende de maand januari krijg jij een gratis 3D-ontwerp van jouw droominterieur bij het uitbesteden van elektra en ramen in jouw zelfbouwproject.